Klacht: Bestelling geplaatst, betaald en niets ontvangen

op 07 juni 2018 over Tof Babykleertjes en Accessoires in de categorie Babykleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 13 april heb ik bij tofonline een 3 tal kledingsetjes besteld voor mijn dochter a €49,90. Tot op heden nog niets ontvangen. Ik ben inmiddels een mail of 5 verder, heb gebeld met het telefoonnummer, maar deze is niet in gebruik, berichten achter gelaten via Facebook, maar geen contact mee te krijgen. Ik zou graag mijn geld terug zien, maar dat krijg ik, na meerdere verzoeken ook niet retour.

Gewenste Oplossing:

Geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tof Babykleertjes en Accessoires

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tof Babykleertjes en Accessoires nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door kimpierik