Klacht: bestelling gedaan/geen reactie/Nep??

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een easyup partytent gekocht en betaald. Vervolgens geen reactie, geen telefoonnummer en geen reactie op mijn mails. Bij mijn betaling gekeken naar de omschrijving en het is betaald aan NL90 INGB 0006 0807 85 Ten name van MultiSafepay . Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb en dat het bedrijf (enkel webshop / geen adres) alsnog levert en reageren op mijn mails anders vrees ik het ergste…..In de algemene voorwaarden staat een emailadres en daarop geklikt en gelijk een mail gestuurd, gaat het vervolgens naar de concurrent?? partytentenoutlet. Laatste heb ik ook op de hoogte gesteld.

Gewenste Oplossing:

als het geleverd word

Reactie van de melder van de klacht [email protected]

5 jaren geleden - Ik heb een easyup partytent gekocht en betaald. Vervolgens geen reactie, geen telefoonnummer en geen reactie op mijn mails. Bij mijn betaling gekeken naar de omschrijving en het is betaald aan NL90 INGB 0006 0807 85 Ten name van MultiSafepay . Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb en dat het bedrijf (enkel webshop / geen adres) alsnog levert en reageren op mijn mails anders vrees ik het ergste.....In de algemene voorwaarden staat een emailadres en daarop geklikt en gelijk een mail gestuurd, gaat het vervolgens naar de concurrent?? partytentenoutlet. Laatste heb ik ook op de hoogte gesteld.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]