Klacht: Bestelling 22 mei nog stééds niet bezorgd!

op 01 juli 2019 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 22 mei een bestelling gedaan die de volgende werkdag binnen zou moeten zijn.
Helaas is deze bestelling nooit binnengekomen!
Op verschillende geprobeerd contact met ze te krijgen (mail, messenger, twitter). In eerste instantie krijg ik steeds snel een antwoord, maar wanneer ze gaan kijken naar mijn case en waar mijn pakket eventueel zou moeten zijn, hoor ik niks meer! Meerdere malen geprobeerd weer contact te krijgen, maar ik wordt simpelweg genegeerd. Vervelend is vooral dat ik de 125,54 euro al heb betaald!

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn pakket netjes bezorgd, of mijn geld teruggestort op mijn rekening.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door RocknRolf