Klacht: Beltegoed van teleur

[email protected] Soendarpersad op 26 oktober 2017 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb beltegoeden gekocht op 27 juli2017 om op te waarderen en simkaart was geblokkeerd.heb in Suriname nieuwe simkaart gekocht twee landen een gevoel en mijn beltegoeden blijkt gebruikt te zijn.heb mijn opwaardeer code nog en wil weten of het mogelijk is om mijn beltegoeden terug te krijgen zodat ik in mijn nieuwe simkaart kan overzetten

Gewenste Oplossing:

Zou graag zo spoedig mogelijk een oplossing

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kruidvat

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kruidvat nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door