Klacht: Aub geen slecht Nederlands sprekende personen klachten laten afhandelen

op 04 oktober 2016 over VanDijk in de categorie Boekhandel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Reeds heb ik een klacht ingediend wegens het niet naleven van beloftes omtrent de bezorging van een pakket dat ik bij jullie heb besteld.
Vervolgens krijg ik een e-mail reply van ene Carolien Bieleveld. In plaats van oplossingsgericht denken is zij gefocust op de schuld bij de klant leggen. Ook als er letterlijk in mijn bevestigingsmail het volgende staat: “Mocht u niet thuis zijn dan ontvangt u een bericht met een ‘Niet-thuis-code’. Met deze code kunt u dezelfde dag voor 22.00 uur een keuze maken voor een tweede bezorgafspraak”. Hierop heb ik Van Dijk aangesproken dat er iets dus niet klopt. Nu krijg ik het volgende mailtje terug van Carolien: “Volgens het beleid van PostNL worden standaard pakketten altijd geleverd op adres en niet op naam. Daar is in dit geval ook aan voldaan, het pakket is afgeleverd op je adres. In de betreffende mail van PostNL wordt gesproken over “mocht u niet thuis zijn…” wat volgens beleid van PostNL bedoeld is als “mocht geadresseerde niet thuis zijn…”, waarbij dus alleen wordt gekeken naar adres en niet naar naam”. Ligt het nou aan mij of is Carolien’s reactie totaal nutteloos? In plaats van oplossingsgericht denken wordt hier de verdediging direct opgebouwd…

Gewenste Oplossing:

Als Van Dijk nou eens zou proberen mee te denken met de klant en niet direct zichzelf immens voor schut te zetten. Ik hoop nooit van mij leven meer iets als dit te lezen: In de betreffende mail van PostNL wordt gesproken over "mocht u niet thuis zijn..." wat volgens beleid van PostNL bedoeld is als "mocht geadresseerde niet thuis zijn...", waarbij dus alleen wordt gekeken naar adres en niet naar naam".

De definitie van geadresseerde: "de geadresseerde zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [xəɑdrɛˈserdə] Verbuigingen: geadresseerde|n (meerv.) persoon aan wie een poststuk gericht is Synoniem: bestemmeling © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: 'geadresseerde' kom...

Zoals u dus waarschijnlijk wel kunt begrijpen is dit de domste mail die ooit van een medewerker van Van Dijk is af gekomen. Hopelijk wordt er in de toekomst beter gekeken naar de competentie van de medewerkers.

Ook zou ik aanraden om mevrouw Bieleveld een cursus formeel schrijven/spreken aan te bieden. Haar aanhef laat nogal wat te wensen over.

Het mailcontact zoals deze heeft plaatsgevonden:

https://gyazo.com/7469964fb2a0559c2036e424aba11546
https://gyazo.com/260b692bb5364f599d29b7d86c5d62ae
https://gyazo.com/b27528e6b3a747eabbf7be657087c969

Hopelijk wordt mijn klacht nu in behandeling genomen door iemand bij wie op zijn minst de definitie van "geadresseerde" bekend is.

Hartelijk dank!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar VanDijk over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door VanDijk in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat VanDijk een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

VanDijk

Heeft op 08 mei 2017 om 14:18 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door iCryEveryTime