Klacht: Annuleren vakantie Sharm el Sheikh

ealhol op 23 december 2013 over Arke in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 29 oktober heb ik voor mijn gezin (inclusief baby en peuter) na zorgvuldig uitzoeken een reis geboekt naar Sharm el Sheikh. Op aanraden van collega’s hebben wij ook een uitstekende accommodatie gevonden. Van belang was met name de vluchttijden (overdag) en premium comfort zodat ikzelf en de kinderen voldoende ruimte zouden hebben gedurende de vlucht. Op 5 november (slechts 7 dagen later) krijgen wij het bericht dat de vlucht is geannuleerd. Ons ongenoegen kenbaar gemaakt bij Arke, maar die maakten van hun probleem ons probleem (“het kost ons ook geld”…..). Omdat mijn vrouw op 1 december een nieuwe baan had, moesten wij (andermaal) op stel en sprong een nieuwe vakantiebestemming vinden (hierbij geen enkele ondersteuning of tegemoetkoming van Arke). Weer veel tijd aan besteed en uiteindelijk een alternatief gevonden op Gran Canaria. Uiteraard een mindere accommodatie, aanmerkelijk duurder, slechte vliegtuigstoelen en zeer slechte reistijden. De nachtvlucht heeft uiteindelijk geleid dat wij om 4 uur ’s nachts thuis waren en onze baby de hele vlucht niet heeft geslapen (nogmaals ons excuus aan de medepassagiers) en vervolgens een week ziek is geweest. Geen vakantiegevoel! Het slechte weer kan ik Arke overigens niet kwalijk nemen.
Ik heb verder (zoals ik altijd doe) vooraf en achteraf contact gehad met het vakantieresort en ook zij waren verbaasd dat wij niet kwamen(voldoende andere gasten die kennelijk geen enkel gevaar liepen).
Mijn grootste verrassing is dat ik op deze site een klacht had gelezen die gelijk was aan die van mij (die bovendien ook melding maakt dat Arke via ons omringende landen wel richting Sharm el Sheikh vloog gedurende deze periode). Deze is klaarblijkelijk opgelost. Dit betekent dus dat enkel wanneer je je terechte ongenoegen kenbaar maakt via een site als deze of andere social media, dit kennelijk door Arke pas serieus wordt genomen. Ik vind dit vooral beschamend omdat ik een regelmatige gebruiker (en ‘net promotor’) was van Arke.

Gewenste Oplossing:

Een gepaste compensatie voor de ten onrechte duurdere vakantie en de waardeloze vlucht. En een echte klantgerichte oplossing.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Arke in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arke een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Arke

Heeft op 06 januari 2014 om 11:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Wij hebben op 3 januari 2014 een schriftelijke reactie gestuurd aan de klant. Met vriendelijke groet, Webcareteam Arke

Alle klachten die gemeld zijn door