Klacht: Apk keuring 1 punt…..

op 17 december 2017 over Plevier Autobedrijven in de categorie Autodealers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 2 juni 2017 is er een keuringsrapport uitgegeven voor de Chevrolet Matiz kenteken 67-GHH-5 . Op het keuringsrapport staat dat de auto 100% inorde is en is goed gekeurd er is geen steekproef gehouden dus alles is mogelijk geweest. Na dat ik de nauto gekocht had en ik zag dat er een slot ontbrak in het rechterportier en meteen kontakt gezocht met Plevier en daarna alles werd weggewuifd heb ik klacht.nl ingeschakeld. Ook ik ben het een en ander uitgaan zoeken en ik kwam bij het R.D.W. terecht en daar las ik dat alle deuren gesloten kunnen worden en dat is het probleem nu met Plevier die weigerd gewoon de reparatie .Hij is verantwoordelijk voor de reparatie die hij niet heeft uitgevoerd , terwijl de A.P.K. dat vereist nu is Plevier inde fouten gegaan.Hij heeft nergens op gereageerd ,Plevier wilde dit voorval dood zwijgen in de hoop dat ik het zou opgeven.

Gewenste Oplossing:

Ik wil gewoon dat dit word opgelost, Na alles wat hij niet gedaan heeft.

Alle klachten die gemeld zijn door Jan van Zanten