Klacht: aanmingen voor niet besteld artikel blijven komen!

Trea van der Werf op 10 juli 2020 over OTTO in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb in januari 2020 een artikel ontvangen dat niet door mij was besteld. Ik heb het dan ook meteen met de bezorger mee terug gegeven. Vervolgens kreeg ik rekeningen en aanmaningen, waar ik steeds op heb gereageerd, zowel telefonisch als via e-mail. Na heel veel gedoe kreeg ik dan eindelijk bericht van Elvira van de back office dat inderdaad iemand misbruik had gemaakt van mijn gegevens. Eventuele verdere nota’s mocht ik als niet verzonden beschouwen. Inmiddels is het juli en jawel, de rekeningoverzichten komen nog steeds. Ik heb nog nooit ergens als wanbetaler bekend gestaan en dat wil ik ook zo houden. Ik wil dat er onmiddellijk wordt gestopt met het toezenden van onterechte nota’s. De boekhouding van Otto kan zo ook nooit kloppen en ik kan me niet voorstellen dat hun systeem zo knullig is dat men er geen mutatie kan inbrengen.

Gewenste Oplossing:

Als ik nimmer in mijn leven nog een nota van Otto in mijn brievenbus krijg!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar OTTO over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door OTTO in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat OTTO een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

OTTO

Heeft op 10 juli 2020 om 14:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Trea van der Werf