Klacht: 5 mei besteld en betaald via Ideal….er komt niets, het call centre neemt niet op.

op 18 mei 2020 over Lucy Breeze in de categorie Lingerie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik denk dat dit bedrijf een dekmantel is om geld af te troggelen van nietsvermoedende klanten: ik maakte mijn bedrag over via Ideal met de ING naar een Duitse bankrekening: dit is niet terug te vorderen ( storneren kan wel met credit card maar niet met Ideal) en de bank kanwil mij niet vertellen welke bank dit is, ik zou graag deze vestiging willen contacten en vragen met wie ik eigenlijk zaken gedaan heb.
Hoe is het mogelijk dat deze activiteiten maar doorgaan?

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Lucy Breeze

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Lucy Breeze nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Diksam