Klacht: 3 weken zonder mail

op 30 juli 2017 over Totaalnet in de categorie Hostingbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik zit inmiddels 3 weken zonder mailadres. Bijna iedere dag contact met hen gehad (mijn initiatief steeds), vanuit mijn vakantie in Vietnam. Zonder resultaat. Het erge is dat het gaat om mijn zakelijke mailadres. Ik ben ZZP’er en ben afhankelijk van mijn mail. Heel erg kwalijke zaak dus. Inmiddels ben ik terug van vakantie en kan met ze bellen, maar ook dit levert niets op. De naam van hun leidinggevende willen ze niet geven, hoewel ze wel bekennen dat de fout bij hun ligt.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als mijn mail weer werkt en dat ze mij mijn boetes terugbetalen. Vandaag!!

Alle klachten die gemeld zijn door jennybakker.nl