Klacht: zoosk abonnement betaald diensten niet gekregen

op 02 september 2015 over zoosk.com in de categorie Social Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte
Op 21 -07 -2015 heb ik een abonnement . Aan Zoosk Date sait betaald. Via PC banking BNP Fortus . Van een bedrag€91,71 op rekening van begunstigde ; Global Collect rekening nro be49001385768571 . Met bestel nro 3093655588 . Order afdruk om abonnement te voltooien . Het bedrag is wel van mijn rekening gegaan Zie bewijs dat in geschant heb. Mijn acouct van van Zoosks werd geblokkeerd op Facbook . Na 14 dagen is nog altijd geblokkeerd . Normaal zou in 5 dagen tijd gebruik kunnen maken van hun diensten . mijn acouct was Rob 62 . Om veilig reden heb ik een ander mail aders gemaakt .Dat was [email protected] .Nu heb een Google mail adres. Kan terug op zoosk sait komen zonder gebruik te maken. Van betaalde diensten abonnement .Graag zou je tussen komst vragen wat er fout.

Nog de beleefde groeten
De Baerdemaeker Felicien

Gewenste Oplossing:

ik hoop op goeden afloop

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over zoosk.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over zoosk.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]