Klacht: Wijziging wateraansluiting en meter

op 24 april 2017 over Evides in de categorie Waterschappen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 15 januari 2017 heb ik via Mijnaansluiting.nl een verzoek tot wijziging van mijn wateraansluiting ingediend. Vooraf heb ik op 10 januari 2017 contact opgenomen met Evides gevraagd om een schouwing. Op 18 januari 2018 is het verzoek in behandeling genomen. Inmiddels is 24 april 2017 en heb ik meer dan 20 keer contact opgenomen met Evides om afspraken te maken. Resultaat tot op heden Evides komt geen afspraken na.

Gewenste Oplossing:

Voor 1 juni 2017 moet de wijziging van de wateraansluiting en meter plaatsgevonden hebben ivm een verbouwing en aanvang werkzaamheden van de aannemer

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Evides

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Evides nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Klacht Evides