Klacht: werkt niet

op 23 september 2017 over Dorivit.nl in de categorie Gezondheidswinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb me aan elke regel gehouden, precies wat de telefoniste zei.. Ik heb erbij gesport en ben niks afgevallen. Heb nog een dikke aanmaning gekregen waar nergens opslaat en krijg niks van de incasso bureau te horen, ik weet niet waar mijn betaling naartoe is gestuurd. Wanneer je het product moet kopen zijn jullie poeslief maar op het moment dat ik hulp vroeg naar mijn rekening of dat het p[roduct voor geen meter heeft gewerkt wilden jullie mij zo snel mogelijk afkappen.

Gewenste Oplossing:

wanneer jullie dit oplossen.. Dit is vergooid geld

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Dorivit.nl over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Dorivit.nl nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Dorivit.nl in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Dorivit.nl een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Dorivit.nl

Heeft op 27 oktober 2017 om 09:55 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw,

Naar aanleiding van uw klacht hebben wij u inmiddels een mail gestuurd. Vervelend om te horen dat u niet het gewenste resultaat bereikt heeft met ons product. Wat betreft de betaling verzoek ik u ons een betalingsbewijs te mailen. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit graag.

Met vriendelijke groet,
Klantenservice Dorivit.nl

Alle klachten die gemeld zijn door j.eremia