Klacht: WAAROM ZOVEEL ROTZOOI in jullie friet????

op 03 oktober 2016 over McDonalds in de categorie Fastfood ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De geheime formule voor McDonald’s Franse frietjes

Bevat het zelfs een echte aardappelen? Je zou verbaasd

Sinds McDonald’s eerste is geopend in 1948, het een ding dat de meeste mensen lyrisch over hun Franse frietjes. Als een kind, ik hield van hun Franse frietjes beter dan alle andere en zou gaan er gewoon voor hun friet.
McDonalds French fires

Zo hoe doen ze het? Wat maakt McDonald’s friet beter dan de meeste iedereen anders? Het is geen toeval. McDonald’s heeft veel tijd en moeite besteed in het perfectioneren van hun friet, die is gegroeid door de jaren heen.

De oorspronkelijke frieten werden gemaakt van roodbruin aardappelen, gekookt in rundvet en afgewerkt met een beetje zout. Eenvoudige, maar heerlijke, vooral omdat ze werden gekookt in rundvet dat gaf de frieten hun unieke hartige smaak. Echter, met het protest tegen verzadigde vetten in de late jaren 1980, de meeste restaurants, met inbegrip van McDonald’s, om te verlichten van klant angsten, vervangen de rundvet met gehydrogeneerde sojaolie. Voorbij aan het feit dat plantaardige oliën gehydrogeneerde zijn veel slechtste voor uw gezondheid dan rundvet, de verandering in oliën maakte een enorme impact op de smaak en de smaak van de frieten.

Gehydrogeneerde sojaolie, is zeer verwerkte en smaakloos, geproduceerd een neutrale, smaakloze Franse bak die had geen gelijkenis met de heerlijke frietjes gekookt in rundvet. Zo begon McDonald’s te experimenteren met de formule rundvlees bouillon en smaakstoffen na te bootsen de smaak en textuur van hun oorspronkelijke friet toe te voegen. Zelfs de soorten ze gebruikte oliën veranderd loop der jaren. Zo veel veranderingen aangebracht dat sommige mensen zelfs afgevraagd als zij zelfs echte aardappelen opgenomen.

Voedsel myth buster, Grant Imahara, mocht toegang in de McDonald’s Franse bak verwerkingsbedrijf in Idaho, om het record rechtdoor over wat ingrediënten gaan in McDonald’s geheim Franse bak formule.

Na een bezoek aan de plant en het hele proces betrokken bij het opstellen van de frieten observeren, was hij in staat om te bevestigen dat aardappelen echt de eerste en belangrijkste ingrediënt in hun friet zijn. Maar krijgt niet te opgewonden gewoon nog niet. Naast de aardappelen zijn er een andere 18 ingrediënten! Dat klopt. Een totaal van 19 ingrediënten gaat in het maken van dat eenvoudige kleine Franse bak. En sommige van deze ingrediënten zijn niet wat je zou verwachten.

De formule bevat 14 chemicaliën, één daarvan is aardolie gebaseerde (tertiaire butylhydroquinone) en een ander is een siliconen gebruikt in dwaze putty (dimethylpolysiloxaan). De frieten zijn gemaakt uit een mix van Roestrug, Burbank, ranger roodbruin, Umatilla roodbruin, en Shepody aardappelen dan knippen en geblancheerde zijn geschild voor ontslagen door een kanon snijden op 70 mph. De gesneden aardappelen passeren dan in een bad van sauzen, bestaande uit een mengsel van canola-olie, maïsolie, sojaolie, gehydrogeneerde sojaolie, natuurlijke rundvlees smaak, gehydrolyseerd tarwe, gehydrolyseerde melk, citroenzuur, tertiaire butylhydroquinone (TBHQ) en dimethylpolysiloxaan. TBHQ is inbegrepen in de kokende olie als een conserveermiddel voedsel en dimethylpolysiloxaan wordt gebruikt om te stoppen met bakoliën van schuimvorming als de aardappelen zijn diep gebakken. Tot slot is dextrose vervolgens gespoten op de frieten om ervoor te zorgen dat zij onderhouden dat een gouden kleur en natrium zure pyrofosfaat is toegevoegd om ze te stoppen draaien grijs.

Nadat de aardappelen zijn gebakken in de fabriek, zijn ze vervolgens flash ingevroren en verscheept af naar alle de McDonald’s restaurants, waar ze zijn een tweede keer gebakken en gezouten net voor het opdienen. Het eindproduct is mmmm, mmmm, vinger lick’in goed… of is dat sommige andere gebakken product met mysterie ingrediënten? ♦

Gewenste Oplossing:

Maak dat de Mensen gezonder kunnen eten!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over McDonalds

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over McDonalds nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Hasje