Klacht: Lidmaatschap

Mattn op 14 maart 2013 over voordelengids in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben vorig jaar aangesproken geweest op de Korenmarkt in Gent, met de vraag of ik in de voordelengids geïntereseerd was. Na wat te luisteren leek het mij wel handig en er werd mij uitdrukkelijk gezegd dat het mij GEEN CENT ging kosten. Helaas had ik de kleine lettertjes moeten lezen want dit kost mij nu €79,90… (Dit was volgens mij ook de contactpersonen hun bedoeling om de studenten te strikken die hier geen weet van hebben.)
Ik betaal mijn studies volledig zelf dus 80 euro is voor mij een heus bedrag. Ik heb het contract ondertekend maar nooit een contract gekregen voor mezelf waarbij ik dus ook geen enkel bewijs heb.

Na 2 maal een brief te hebben ontvangen dat ik die €79,90 te moeten betalen, waarop ik verscheidene keren heb geprobeerd het bedrijf te contacteren voor uitleg, waarbij niemand de telefoon afnam of contact terug deed, negeerde ik deze.
Dit kreeg echter een staartje toen ik 2 nieuwe pasjes kreeg die ik helemaal niet wil of nodig heb + een brief van een incassobureau voor opnieuw die €79,90 plus €5,35 interest en nog eens een forfaitaire vergoeding van 60 euro.

Gewenste Oplossing:

Ik wil ONMIDDELIJK dat lidmaatschap opgezegd hebben dat is punt 1 en punt 2 ik ben bereid de €80 te betalen, ik heb tenslotte getekend al heb ik zelf geen contract gekregen. Maar die forfaitaire vergoeding en intrest niet. Ik heb verscheidene keren geprobeerd om jullie te contacteren, ga daarom niet de schuld op mij steken omdat jullie geen betaling ontvingen omdat mij werd gezegd dat dit mij geen cent ging kosten...

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door voordelengids in behandeling genomen

Bericht van voordelengids

10 jaren geleden - Goedemiddag, Zojuist heb ik uw email doorgestuurd naar onze collega's in Belgie, zij hebben op kantoor alle overeenkomst en ontvangen ook de post. Ik heb hen gevraagd om z.s.m. contact met u op te nemen. Met vriendelijke groet, Voordelengids.eu/Nederland

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat voordelengids een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

voordelengids

Heeft op 28 maart 2013 om 17:55 geantwoord

Geboden Oplossing:

Naar aanleiding van mijn email, is uw klacht opgelost.

Alle klachten die gemeld zijn door