Klacht: Verkeerde artikel ontvangen en krijg geen reactie.

op 22 juli 2016 over Mascot Online.bv. in de categorie Deal-Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb twee verschillende zonnebrillen besteld bij deze firma. Toen ik het pakketje ontving bleken er twee dezelfde brillen in te zitten, (er hoorden dus twee verschillende te zijn). Ik heb herhaaldelijk gemaild naar Mascot Online bv maar krijg geen enkele reactie op mijn berichten. Dat ik een verkeerde bril heb ontvangen kan gebeuren, maar dat er niet eens een reactie op mijn berichten komt vind ik wel erg vervelend.

Gewenste Oplossing:

Het zou fijn zijn als ik op z'n minste een reactie van Mascot Online krijg op mijn bericht en vraag, over wat nu te doen zodat ik alsnog de juiste zonnebril krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mascot Online.bv.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mascot Online.bv. nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Marieke1977