Klacht: terug betalen uitkering ondanks doorgeven van wijzigingen

op 20 juli 2012 over UWV in de categorie klachtmelden

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had een wga(loongerelateerde uitkering) op het moment dat ik meer ging werken heb ik dit netjes via UWV.nl doorgegeven.
Die zelfde maand hoorde ik niets van het UWV, omdat alles wel vaker lang duurt bij het UWV had ik geduld. Nadat de maand om was heb ik toch de telefoon gepakt en doorgegeven aan het UWV dat ik meer was gaan verdienen, dit doorgegeven had via UWV.nl maar niets terug hoorde… Ze gingen het uitzoeken. Na een tijdje kwam de boze brief, ik had niet aan mijn informatie plicht voldaan?! Gevolg boete van 365 euro en terug betaling. Toch maar weer gebeld en gemeld dat ik toch echt wel pogingen had ondernomen om de wijziging door te geven. Het antwoord was dat ik iedere maand mijn loonstrook had op moeten sturen. Dit wist ik niet en had dit ook nergens terug gelezen. Op mijn vraag waar ik deze info had kunnen lezen was de reactie “nergens, dit hoor je gewoon weten”. Gezien ik op dat moment niet volledig hersteld was en nog psychische klachten heb helaas geen bezwaar gemaakt. Het was immers mijn fout?! inmiddels mag ik 420 euro per maand afdragen aan het UWV. Ik moet het hele totaal bedrag bedrag bruto voldoen omdat ik binnen het kalenderjaar niet kon terug betalen. Helaas voor mij kwam dit bericht in december waardoor ik wel een hele maand de tijd had om het hele bedrag terug te betalen want dan was het kalender jaar voorbij. Afgelopen maand mei had ik mijn termijn bedrag overgemaakt aan het UWV en kreeg dit weer terug gestort met de mededeling dat mijn vordering voldaan was. Ik was nog even blij en dacht misschien toch niet bruto? Op mn hoede de boel afgewacht en ja begin juli brief UWV ik ben mijn betalingsverplichting niet nagekomen..of ik het achterstallige bedrag bijna 900 euro even wil neerleggen boven op het toch te betalen termijn bedrag van 420 euro. Ik heb een brief terug gestuurd met de bewijzen dat ik wel betaald had in mei en dat ik inmiddels het spoor bijster was omdat je verder nooit bericht krijgt van het nog openstaande bedrag end.. Reactie van het UWV is nu sorry foutje, we hebben inmiddels met u afgesproken dat u dit bedrag in 2 extra termijnen gaat betalen bovenop de normale aflossing..
Ik was al verbijsterd over de manier van werken van het UWV maar nu viel toch echt wel mijn mond open. Ik heb namelijk helemaal niemand gesproken van het UWV en al helemaal niet afgesproken!! Hier valt niet tegen te vechten want ze bedenken het waar je bijstaat..

Gewenste Oplossing:

goede raad!

Alle klachten die gemeld zijn door kreeft80