Klacht: TomTom misleidt bij aankoop update Europa-kaart

op 19 augustus 2017 over TomTom in de categorie Navigatiesystemen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb een nieuwe update van Europa-kaart besteld via de site van TomTom voor 69,95. Nadat ik de aankoop heb gedaan komt er ineens een zomerpromotie langs waarin je 21 euro bespaart. Ik vind dit misleidend, heb ik zojuist een dure variant gekocht, blijkt hetzelfde product ook verkrijgbaar te zijn voor een flinke korting, terwijl ik in het bestelproces hierop niet ben geattendeerd. Dit vind ik misleiding en hoop dat TomTom mij tegemoet kan komen.

Gewenste Oplossing:

Ben tevreden als ik ook in aanmerking kom voor de zomerkorting, dus ruim 20 euro teruggestort krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over TomTom

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over TomTom nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door TomTom in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat TomTom een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

TomTom

Heeft op 24 april 2018 om 17:02 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door eriktomtom