Klacht: Telfort and Harmony Service Center

op 17 juli 2012 over Sony Ericsson in de categorie Electronica - GSM

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb anderhalf jaar geleden een Sony Ericsson aangeschaft van Telfort met abonnement van 47.50 euro inclusief verzekering a euro 7.50. Heb mijn telefoon gestuurd naar een reparatie centrum van mijn verzekeraar (door Telfort geregeld) Na 5 weken wachten en veel geduld verder heb ik mijn telefoon nog niet terug en mijn telefoonrekening wordt wel iedere maand van mijn bankrekening afgeschreven al kan ik geen gebruik maken van alle diensten dat in mijn abonnement zijn inbegrepen omdat ik nu gebruik moet maken van een verouderde toestel die niet ondersteun de huidige software. Kan ik een klacht indienen bij Telfort of moet ik een klacht indienen bij Harmony?

Gewenste Oplossing:

Mijn functionerende telefoon of een gelijkwaardig toestel!

Alle klachten die gemeld zijn door Pleasehelpme