Klacht: Telefoneren tijdens afrekenen.

op 09 augustus 2016 over Jumbo in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Rond 18.15 bezocht ik het filiaal van de jumbo in het centrum van lelystad. Ik haalde bij de service afdeling rookwaar. Terwijl de jonge man met mij in gesprek ging ging de telefoon. De man nam deze op. Persoonlijk vind ik dit niet kunnen. Maar na dat hij de telefoon ophing ging zijn mobiel in zijn broekzak af. Nog voor de transactie afgerond was ging hij kijken wat er op zijn mobiel stond. Ik vond dit erg klantonvriendelijk. En stel dit niet op prijs. Je bent aan het werk met klanten en ben van de jumbo ook heel wat anders gewend.

Gewenste Oplossing:

Als het personeel geen telefoon en of mobiel bediend terwijl deze met een klant bezig is.

Alle klachten die gemeld zijn door Corine Akkerman