Klacht: Spookvacature

op 16 juli 2016 over Olympia Uitzendbureau in de categorie Uitzendbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik werd gebeld op een vrijdagmiddag door een intercedent van Olympia Uitzendbureau Gorinchem, mijn cv geplaatst op Nationale vacaturebank had zijn aandacht getrokken omdat ik een taal spraak die echt nodig was voor de functie en doordat ik voldeed op het gezochte profiel. Op maandagmiddag een gesprek gehad met hem, mijn cv volledig doorgesproken, informeel en goed gesprek. Het feit dat ik ruime ervaring had en gewoond had in landen waar het bedrijf mee werkte was een grote pré enz enz. Afspraak was om 13.30u en om 16u zou hij op gesprek bij de klant gaan en mij voorstellen. Ik was breed inzetbaar, heb ruime ervaring en kon vrij makkelijk e.e.a. leren in de logistiek waardoor ik – aldus hem- een zeer goede kandidate was. Het feit dat ik nog kennis en ervaring in de financiële administratie was uitermate interessant. Hij zou mij de volgende dag terugbellen. Op dinsdag, niets gehoord. Woensdag ook niet. Ik was zelf van plan om nog contact op te nemen maar werd op donderdagochtend gebeld (werd ingesproken op mijn voicemail) dat een medewerker geblesseerd was, waardoor het bedrijf genoodzaakt was om een medewerker te zoeken die wel kennis had van logistieke processen. Opeens was de kennis van de taal die ik beheers, mijn kennis van de mentaliteit van de landen waarmee het bedrijf zaken deed en mijn ervaring zogenaamd niet meer van belang leek het op. Maar wel iemand die spoed kon beginnen, dezelfde kwaliteiten en ook nog kennis van logistieke processen had. Ik geloofde het niet. Mede omdat ik niet teruggebeld werd, terwijl ik tot 3 x toe een bericht achtergelaten heb bij zijn collega’s (hij was toevallig telkens in gesprek, afwezig enz). Op mijn mail kreeg ik helemaal geen reactie, mail ook naar het hoofdkantoor gestuurd. Eveneens geen reactie.
Aangezien ik geen naam van het bedrijf doorgekregen heb, de bedrijfsactiviteiten niet genoemd werden (mijn vragen ontweek hij telkens) en “toevallig” snel iemand nodig was die ook nog een bepaalde kennis in huis had (terwijl mij gezegd werd dat ze zeer spoedig iemand nodig had die de vreemde taal die ik spreek beheerste, geloof ik niet dat er überhaupt een vacature was. Ik werd om de tuin geleid om inschrijving binnen te krijgen. Aangezien ik vergelijkbaar ervaringen heb met een ander bureau, vermoed ik dat bureaus aan een quota inschrijvingen moeten voldoen en dit op de rug van serieuze werkzoekende spelen.

Gewenste Oplossing:

Een reactie krijg met excuses en bewijs van vacature van Olympia en met name van het hoofdkantoor die niet eens in staat is om iemand fatsoenlijk te woord te staan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Olympia Uitzendbureau over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Olympia Uitzendbureau in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Olympia Uitzendbureau een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Olympia Uitzendbureau

Heeft op 06 september 2017 om 13:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte mevrouw Humblot,

Wij zien dat uw klacht enige tijd geleden in behandeling is genomen.
Wij hebben daarna niets meer van u vernomen.
Wij gaan er van uit dat de klacht naar tevredenheid is afgehandeld.
Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Olympia Nederland.

Alle klachten die gemeld zijn door Solis