Klacht: Sensation 2012

op 11 juli 2012 over Ticketloket.com in de categorie Kaartenverkoop

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb voor Sensation White 7-7-12 3 kaarten gekocht en een week voor het concert per mail bericht gekregen dat de kaarten niet geleverd konden worden. De vraag van uw kant was of ik een ander concert wilde bezoeken of geld terug.. Ik heb voor de laatste optie gekozen en dit nu al 3 keer aan u aangegeven per mail. Mijn geduld is op na 3 weken nog geen geld op mijn rekening en ik heb juridische stappen ondernomen! Mijn geld komt terug hoe dan ook!

Vriendelijke groet,

Rianne Pauw

Gewenste Oplossing:

zsm geld terug!

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Ticketloket.com in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Ticketloket.com een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Ticketloket.com

Heeft op 08 september 2012 om 18:04 geantwoord

Geboden Oplossing:

Inmiddels is per mail contact opgenomen met de klant en is de klacht opgelost.

Alle klachten die gemeld zijn door Riesini1909