Klacht: scheur in onderkant zool.

op 13 september 2017 over Van Haren in de categorie Schoenenwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hallo heer/mevrouw,

ik heb een aantal weken terug een paar adidas schoenen gekocht bij jullie online webshop. Ik ben in verschillende filialen geweest om de schoenen te passen maar ze hadden ze niet in mijn maat. Ik heb uiteindelijk een maat 39 en een maat 41 gepast in de winkel en deze paste echter beide niet, toen ik online ging kijken hadden ze deze paar schoenen wel in een maat 40 en ik heb deze besteld. Deze schoenen zaten erg lekker en liepen goed. Maar na nog geen 2 weken zaten er in beide schoenen een grote scheur in de onderkant van de zool terwijl deze schoenen nog maar amper gedragen waren.

ik hoor graag van jullie.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag bericht van jullie willen ontvangen voor een mogelijke terugstorting van het geld of een nieuw paar schoenen van dezelfde prijs.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Van Haren

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Van Haren nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Carola Drost