Klacht: Rijtop weigert restitutie

op 21 januari 2014 over Rijopleidingscentrum Top te Geleen in de categorie Rijscholen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ondertussen bijna een jaar geleden kocht in een bon voor 3 motorlessen + AVB examen via vakantieveilingen. Deze bon kostte €15 waarmee een tweede persoon voor het zelfde bedrag mee kon. Om te mogen lessen was echter wel nog een eigen verklaring van €45 verplicht. Hiervan is €23,80 het bedrag wat het CBR in rekening brengt en de overige €21,20 administratiekosten. Een eigen verklaring blijkt alleen verplicht bij een AVD examen, waarmee dit gewoon een poging is de kosten te dekken.

Het contact met de betreffende rijschool, Rijopleidingcentrum Rijtop, liep erg moeizaam. Meerdere malen kreeg ik een afspraak die zeer kort dag was, meestal 24 of 48 uur na het bericht. Nadat ik 2 maanden niks van de rijschool gehoord had, heb ik gesloten de rijles te annuleren.

De reeds betaalde €90 (2*€45 voor de EV) weigert de rijschool mij echter terug te betalen. Na meerdere telefonische en persoonlijke toezeggingen werd het bedrag vervolgens niet betaald. De rijschool geeft aan dat er al meerdere inschrijvingen gedaan zijn en dat ik moet komen lessen zoals afgesproken.

De rijschool wil mij echter ook niet de betaalde Eigen Verklaring geven. Bij meerdere gesprekken is de rijschool nu overgegaan tot dreigementen als ‘jij hebt het geld gewoon overgemaakt naar mij, dus ik hoef jou niks te geven’. Dit is onwaar, aangezien de betaling via een toegestuurde module is verlopen, en er duidelijk bij vermeld staat dat het voor 2 maal een eigen verklaring is.

Wat kan ik nu doen? Vakantieveilingen heeft gereageerd dat zij een grote achterstand hebben in de afhandeling van e-mails, waardoor een reactie al meer dan een maand op zich laat wachten. Het juridisch loket geeft aan dat er een aangetekende brief moet worden verzonden waarin de rijschool een laatste keer verzocht wordt aan de afspraken te voldoen. Toen ik dit reeds via e-mail probeerde kreeg ik een korte email met een datum, wederom zonder antwoord op mijn vragen. Aangifte doen gaat niet, want uit de correspondentie blijkt geen strafbaar feit (gaf men op het politiebureau aan).

Gewenste Oplossing:

Teruggave van de €90 die Rijtop verschuldigd is.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rijopleidingscentrum Top te Geleen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rijopleidingscentrum Top te Geleen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door jurrr