Klacht: Retour die maar niet verwerkt word

op 21 juni 2018 over Welovemusthaves.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 7 februari en 12 februari 2018 heb ik een bestelling gedaan bij deze site. 7 februari betrof een badpak (ordernr: ORDER38570) a 39,90 euro. 12 februari betrof een badpak (ordernr: ORDER38651) a 35,01 euro.
Beide badpakken heb ik op 17 april 2018 en 2 mei 2018 binnengekregen. Deze zijn beiden geretourneerd vanwege te laat verzenden (beloofde tijd van levering zou max 4 weken zijn) en tevens te klein.
De bestellingen zijn 4 mei 2018 beiden geretourneerd met het verzoek dat ik mijn geld terugwil. Tot op heden ben ik meerdere mails verder met de vraag of mijn retour al verwerkt iswordt en heb ik geen enkel antwoord ontvangen.
De webshop zelf is ontzettend actief op de social media maar heeft blijkbaar geen tijd om retourmeldingen netjes af te handelen of mails van klanten te beantwoorden.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden wanneer ik EINDELIJK eens reactie krijg en mijn geld eens een keer terugkrijg!!

Alle klachten die gemeld zijn door LisanneRezelman