Klacht: Producten niet geleverd

nici15 op 11 december 2021 over Etos in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

25-11-21 Een bestelling gedaan bij Etos na ruim twee weken wachten nog niks ontvangen. Als je belt wacht je heel erg lang en via Whatsapp ook na ruim 6 uur pas een antwoord. Bij post.nl was er iets fout gegaan ik zou het geld terug krijgen. Bestelling alsnog opnieuw versturen deden ze niet? Dit was de eerste en laatste aankoop bij Etos. Ik heb al veel vergelijkbare recensies over de Etos gelezen. Ze belazeren de klanten, laten je eerst betalen vervolgens ontvang je niks. Maar afwachten of ik mijn geld terugkrijg…Deze winkel/webshop is zeer onbetrouwbaar en communicatie met klantenservice is zeer zeer slecht. Niemand zou daar nog een aankoop moeten doen!

Gewenste Oplossing:

Etos moet eens op de vingers getikt worden! Hoe ze met klanten/bestellingen omgaan. Niemand zou hier nog een aankoop moeten doen!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Etos

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Etos nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door nici15