Klacht: Product niet geleverd

Jeffrey010 op 03 januari 2020 over Dynalogic in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bezorger kwam op aangegeven tijdstip, maar bleek niet mijn pakket in zijn bus te hebben liggen. Na een telefoontje naar het depot wist nog niemand waar mijn pakket gebleven was. Ik kreeg een nummer waar ik zelf notabene achteraan moest bellen waar mijn pakket was. Na dit gedaan te hebben kreeg ik te horen teruggebeld te worden. Dit is niet gebeurt. Niemand lijkt zich er ook echt druk om te maken. Heel vervelend is het enigste wat je van ze te horen krijgt.

Gewenste Oplossing:

Maandag begin ik weer met werk, dus zaterdag zal het geleverd moeten worden. Tevreden zal ik echt niet meer worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Dynalogic over deze klacht.

Reactie van de melder van de klacht Jeffrey010

1 jaar geleden - Net mail gehad met nieuw afspraak verzoek. Ik kon gelukkig nog voor zaterdag kiezen dus we zullen zien of ze zich wel aan deze afspraak houden.

Bericht van Dynalogic

1 jaar geleden - Geachte heer, Ik zie dat de transportafspraak voor afgelopen zaterdag succesvol is afgeleverd. Wat vervelend om te lezen dat levering van vrijdag 03-01-2020 niet succesvol is uitgevoerd. Nogmaals ons excuus voor het ongemak. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Dynalogic Wecare-team

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Dynalogic in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Dynalogic een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Dynalogic

Heeft op 07 januari 2020 om 10:40 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer Schröter,

Ik zie dat de transportafspraak voor afgelopen zaterdag succesvol is afgeleverd.
Wat vervelend om te lezen dat levering van vrijdag 03-01-2020 niet succesvol is uitgevoerd. Nogmaals ons excuus voor het ongemak.
Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag van u. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Dynalogic Wecare-team

Alle klachten die gemeld zijn door Jeffrey010