Klacht: Problemen met Tuinhuis Module Vijfhoek en met de verkoper!

op 12 juni 2017 over Fonteyn Outdoor Living Mall in de categorie Tuincentra

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Tuinhuis Module Vijfhoek gekocht bestaande uit tuinhuis (3 x 3) en twee keer een overkapping (2,5 x 3), 2 achterwanden en 1 zijwand. ook heb ik een composiet vlonderplanken vloer erbij gekocht.
Na levering aan de slag gegaan met het tuinhuis. Helaas, de handleiding is deels Pools! Hierover gebeld met dhr. Tielemans en die zou een vertaling mailen, echter nooit ontvangen!
In de tekening staan drie leggers voor het dak getekend echter op de paklijst (2 velletjes verder) staan er maar twee, en die zijn ook geleverd.
Gebeld met Fonteyn, maar dhr. Tielemans was in gesprek en zou terugbellen. Geen reactie (1e keer). Omdat ik verder wil hebben we de tussenruimte tussen de leggers groter gemaakt en kon het dak erop.
Vervolgens met de eerste overkapping aan de slag. Dit ging goed hoewel de tekening niet gemaakt was voor een bevestiging aan het module vijfhoek tuinhuis. Ook de achterwand paste tussen de palen.
Bij het installeren van de tweede overkapping (bevestigd aan de eerste) bleek dat de achterwand te klein was (9 cm). Dit komt omdat aan het tuinhuis een overstek zit van het tuinhuis mar deze ontbreekt bij de overkapping.
Gebeld met Fonteyn, maar dhr. Tielemans was in gesprek en zou terugbellen. Geen reactie (2e keer).
Omdat ik verder wil, en Fonteyn niet reageert, besluit ik de leggers voor het dak in te korten zodat de achterwand er tussen past.
Dit gaat goed omdat ik een goede afkortzaag tot mijn beschikking heb, met een handzaag was het een drama geworden.
Toen we de zijwand wilden plaatsen bleek dat de planken hiervoor te lang waren. Men is in de maatvoering vergeten dat de planken TUSSEN twee staanders moeten (die elk 9 cm zijn).
Gebeld met Fonteyn, maar dhr. Tielemans was in gesprek en zou terugbellen. Geen reactie (3e keer).
Omdat ik verder wil heb ik alle 19 planken maar weer ingekort.
Uiteindelijk staat het geheel en kan het EPDM folie erop.
Het totale dak is ong. 24 m2. Hiervoor werden 3 busjes Pattex van 800ml/stuk meegeleverd!! Als ik op internet lees dat je, om het folie volledig te lijmen, zo’n 4 liter per 14 m2 nodig hebt, wil ik weer gaan bellen met Fonteyn.
Gezien de vorige ervaringen doe ik dit niet en besluit mijn klacht hier aan te melden. Wat een slecht product en wat een slechte klantenservice!

Gewenste Oplossing:

Ten eerste wil je als klant serieus behandeld worden. Natuurlijk moet hetgeen je gekocht hebt ook deugdelijk zijn. Je koopt een bouwpakket maar ze zeggen er niet bij dat je wel timmerman moet zijn om het te installeren.
Ik zou graag zien dat ik alsnog voldoende lijm krijg om het folie volledig te verlijmen!
Ik kan Fonteyn adviseren om hun AfterSales te verbeteren want die is nu waardeloos.

Alle klachten die gemeld zijn door PatrickRoelofs