Klacht: Probleem na laatste update Windows mei 2017

op 27 mei 2017 over Microsoft in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Meteen na de update van Windows in mei 2017, de Creators update volgens mij, bleek ik geen printopdrachten meer te kunnen maken want Windows kon mijn printer niet herkennen. Terwijl die al anderhalf jaar geinstalleerd is en ik niet eerder print- of verbindingsproblemen heb gehad. Ik ben zelf 2 uur bezig geweest om te proberen het probleem op te lossen maar er moest iemand van Studentaanhuis komen en die had eindelijk na drie kwartier het probleem opgelost: mijn printer werd weer herkend. Vraag me niet hoe hij het heeft gedaan, het klonk allemaal erg technisch.

Gewenste Oplossing:

Als de kosten die ik heb gemaakt voor het inhuren van iemand van Studentaanhuis vergoed worden want het was een probleem dat door Windows veroorzaakt is. Kosten: 31,50 euro.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Microsoft

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Microsoft nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Angela Post