Klacht: Pakketten niet teruggemeld

op 19 mei 2020 over Zalando in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 2 mei 2x een pakket afgeleverd bij Bruna Gennep. Beide keren werd er door 2 verschillende medewerkers gezegd dat ik een bevestiging per mail zou krijgen. Ik heb geen bevestiging gekregen. Ik heb geen [email protected] gekregen en mijn pakketten zijn nergens te vinden. Ik ben diverse malen bij PostNL.geweest, gebeld, gemaild maar niemand kan mij helpen. Waar zijn mijn pakketten? Pakketten moesten naar brax

Gewenste Oplossing:

Als mijn pakketten terug zijn gekomen bij brax en ik geen aanmaningen van zalando krijg. Als ik normaal behandeld wordt door de instanties die mij van het kastje naar de muur sturen, zalando, post.nl, Bruna.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Zalando

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Zalando nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Danielle van Hove