Klacht: Opzegging abonnement

op 05 september 2016 over MYbusinessmedia in de categorie Marketingbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Al sinds 24 juni ben ik bezig met het stopzetten van een tijdschrift abonnement via my business media. Ze weigeren mijn abonnement stop te zeggen, omdat ik volgens hen te laat ben en er dus weer een jaar aan vast zit. Echter, is een stilzwijgende verlenging van een jaar sinds jaren volgens de wet verboden. Inmiddels al contact gehad met mijn rechtsbijstand verzekering omdat ze niet meer reageren op de mailtjes die ik sturen. Gister tevens een aangetekende brief moeten versturen. Ontzettend slecht! Bij uitblijven antwoord zal ik het overhevelen naar mijn rechtsbijstand verzekering

Gewenste Oplossing:

Wanneer het abonnement stopt met 24 juni als datum van opzegging

Alle klachten die gemeld zijn door Marjo88