Klacht: onmogelijk om in te loggen

op 06 september 2017 over Schoolbank.nl in de categorie Websites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De vorige versie van schoolbank.nl was nodig aan modernisering toe. Nu de nieuwe er is krijg ik geen toegang meer (het lukt dus niet op mijn account in te loggen). Ook het aanvragen van een nieuw wachtwoord lukt niet. Ik heb wel een link gekregen van de helpdesk waarmee ik mij eigen oude gegevens kan inzien, maar verder kom ik daar ook niet echt mee. Ik ben met medescholieren bezig met de organisatie van een reünie, maar op deze manier krijg ik nooit contact met iedereen die zich braaf op schoolbank.nl heeft aangemeld. Als het gratis was zou ik zeggen: het kost niks en het is ook niks. Nu is het: het kost wel iets, maar het is nog steeds niks.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn schoolgenoten kan bereiken via de website van schoolbank.nl op een manier die anno 2017 mogelijk zou moeten zijn.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Schoolbank.nl in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door ptoonen2@kpnmail.nl