Klacht: Onbeschoft en onvriendelijk geholpen

op 19 mei 2020 over Haco wonen en slapen in de categorie Internetshops - Interieur

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vandaag een bank van 1100 € aangeschaft in het Alexandrium. Alsof het een pakje boter was, ik werd zeer onvriendelijk en onbeschoft geholpen. Ik heb ontzettend spijt van deze aankoop. Omdat ik thuis eens naar de klachten over HACO ging googlen. Had ik maar zelf via internet besteld dan had ik nog van de aankoop afgekund. Ik heb er geen vertrouwen in dat ik een goede aanschaf heb gedaan.

Gewenste Oplossing:

Als ik de koop kan ontbinden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Haco wonen en slapen

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Haco wonen en slapen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door lindaykema