Klacht: Onbereikbaar voor mijn klachten

Katarina Moesen op 21 december 2021 over TomTom in de categorie Navigatiesystemen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Onlangs een product foutief gekocht bij Tom Tom. Ik zou dit willen verwisselen naar het juiste product,maar krijg geen enkel antwoord op mijn vraag! Heb werkelijk alles geprobeerd van chatbox tot video en handleidingen. Is er dan niemand die kan te woord staan met chatten of antwoord op mijn veelvuldig verstuurde mails? Trafic vrachtwagen verwisselen naar trafic gewone auto!

Gewenste Oplossing:

Als er iemand is om te chatten ( geen robot) of per mail!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over TomTom

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over TomTom nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Katarina Moesen