Klacht: Niet ontvangen producten

op 14 mei 2020 over Zalando in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Goedenavond, ik heb een bestelling gedaan bij Zalando waar er artikelen in mijn bestelling missen. Dit heb ik direct bij de levering bij Zalando gemeld. Het enige wat ze mij hebben gevraagd is om een formulier in te vullen, er wordt totaal niet over een oplossing gesproken! Ik heb het formulier ingevuld en vervolgens vragen ze mij een kopie van mijn idbewijs te sturen? Terwijl er genoeg wordt aangegeven nooit een kopie aan derden te verstrekken ivm fraude. Om deze reden ga ik ook niet zomaar een kopie van mijn idbewijs sturen. Het enige wat ik gecommuniceerd krijg is dat ze geen oplossing voor me hebben! Nu ben ik en mijn geld kwijt en mijn producten! Het ingevulde formulier zou voldoende moeten zijn!

Gewenste Oplossing:

Geld terug van mijn niet geleverde producten!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Zalando

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Zalando nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ddomini