Klacht: Mijn Remeha calente 28c

op 07 februari 2015 over Remeha in de categorie CV Ketels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor de tweede keer in een maand zijn de displays van zowel de i-sense als van de c.v. zelf uitgevallen, de oorzaak is dat de zekering doorbrand, de eerste keer was er iets water gelekt, maar na 1,5 week is hetzelfde gebeurt, maar nu is de lekkage nog minder (nihil) des ondanks toch weer twee dagen zonder warm water, en het is februari..

Gewenste Oplossing:

Wanneer de verwarming het weer doet, en wanneer ik normaal kan douchen!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Remeha over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Remeha in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van Remeha beoordeeld.

Heeft op 09 februari 2015 om 18:40 geantwoord

Ik ben heden middag benaderd,(tel) door Remeha, en na een kortstondig gesprek, werd mij toegezegd dat als de instal-monteur de kapotte Hydroblock in de doos van de nieuwe naar Remeha toegezonden werd, dan zou deze mij als garantie geen kosten in rekening gebracht worden. Uiteraard moet ik het een en ander nog afwachten voor een definitief uitsluitsel, maar alsnog ben ik hoopvol van vertrouwen in een goede afloop.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Remeha een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Remeha

Heeft op 10 februari 2015 om 08:24 geantwoord

Geboden Oplossing:

Telefonisch contact gehad met meneer en afgehandeld

Alle klachten die gemeld zijn door R.Petiet