Klacht: Komt afspraak niet na

op 18 mei 2020 over Dynalogic in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dynalogic is de ergste en slechtste bezorger die ik ook heb meegemaakt. Ik begrijp niet dat ondernemers nog zaken doen met zo’n slecht bezorgdienst. Via track track krijg je te zien dat er een sorteerfout is vervolgens iets meer dan 1 week verder is dat opgelost en kun je een bezorg datum inplannen, je plant een nieuwe datum in vervolgens zit je te wachten en komen ze niet opdagen uren laten dan de afgesproken tijd krijg je een melding dat er iets is mis gegaan, wil je een nieuwe datum inplannen lukt het niet. Slecht, slecht en nog eens slecht. Ik ben zeer gefrustreerd op de manier hoe dit bedrijf te werk gaat.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn bestelling zo snel mogelijk ontvangen, gisteren nog!!!! Kom je afspraken na, als je zegt dat je op een datum op een bepaalde tijdstip komt bezorgen doe dat dan ook!!!
IK WIL MIJN BESTELLINGEN ONTVANGEN!!!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Dynalogic over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Mevrouw da Silva