Klacht: Klacht over de bezorging van een pakket in Oostenrijk

op 30 juni 2012 over PostNL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte PostNL,

Op 08-06-12 heb ik een pakketje verzonden naar Oostenrijk, dat is vandaag 3 weken geleden en het is nog niet bezorgd. (waar het normaal 5 werkdagen zou duren). Het track&trace nummer is 3SKABA8246106. Via track&trace zou ik moeten kunnen volgen waar het pakket is. Tot mijn grote ergernis is de status nu al meer dan 2 weken ” pakketbezorger is onderweg.”

Ik heb 4x (op verschillende dagen en tijdstippen) de helpdesk van PostNL gebeld (á 0,45EUR/minuut) maar krijg steeds te horen dat het heel druk is en het verzoek om later terug te bellen.

Via google ben ik op deze pagina terecht gekomen, hopelijk wordt er nu naar gekeken en wordt dit opgelost!

Gewenste Oplossing:

Dat PostNL contact met me opneemt via de email, en zorgt dat het pakket snel bezorgd wordt.

Alle klachten die gemeld zijn door RoyO