Klacht: Kan activatie code niet meer opnieuw invoeren

op 13 mei 2020 over Rockstar Games in de categorie Computer Games

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wilde gta 5 opnieuw instaleren maar deze gaf aan dat de code al in gebruik was.
Dit was op de pc
Ik kan tevens wel gewoon inloggen op rockstar games en heb de lunches ook geïnstalleerd maar bij het invoeren van de code krijg ik te zien deze is al in gebruik. Ik vind dit heel raar als mijn pc crasht en deze opnieuw geïnstalleerd moet worden dan verwacht je toch dat gta het daarna ook weer gewoon doet maar ik ben niet de enige met deze klacht.
Graag zou ik van jullie een oplossing krijgen. In afwachting op uw antwoord

Gewenste Oplossing:

Als u het probleem oplost en ik weer kan spelen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rockstar Games

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rockstar Games nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ninjaturtles22