Klacht: Herziening parkeerbeleid

op 28 april 2016 over GGZ in de categorie Zorginstellingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zo’n 950 medewerkers binnen Altrecht GGZ, werkzaam aan de Lange Nieuwstraat 119 te Utrecht, zullen wegens verkoop van het woudagebouw/verbouwing parkeergarage voor onduidelijke tijd zonder parkeer gelegenheid zitten. Gemeente geeft aan hiervan op de hoogte te zijn en ziet het als een kwestie tussen ondernemer en Altrecht. (Bijzonder gezien er elders een parkeer toename plaats zal vinden en je als ondernemer in het centrum van utrecht toch ook zaken als parkeren voor je medewerkers zal moeten faciliteren). Altrecht trekt alle parkeervergunningen voor medewerkers in en bied vervolgens geen nette alternatieven om medewerkers van parkeergelegenheid te voorzien. Na de verbouwing zal er een reductie zijn van 89 naar 68 parkeerplaatsen waarvan 16 voor bedrijfsauto’s beschikbaar.

Verdere punten van kritiek:
– Men maakt het een kleine 6 weken van te voren bekend terwijl plannen er al ruim een half jaar liggen.
– Personeel wordt gedwongen zich na de avonddiensten door Utrecht te verplaatsen naar parkeergelegenheid elders, of met openbaar vervoer door de nacht naar huis te reizen.
– Extra reistijd en kosten zijn voor eigen rekening.
– Geen enkele concrete toezeggingen t.a.v. voorgestelde alternatieven.
– Geen duidelijk tijdsbestek waarin verbouwing plaats gaat vinden.

Gewenste Oplossing:

- Wanneer meer duidelijkheid in beleid vanuit gemeentes over dit soort kwesties
- Wanneer verantwoordelijke partijen (Altrecht) met werkbare alternatieven komt. Er is o.a. buiten de parkeergarage om ruimte die MI mogelijkheden bied tot het (tijdelijk) creëren van parkeermogelijkheden voor tal van auto's.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar GGZ over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Mw Bloem