Klacht: Geld nog steeds niet teruggekregen

op 06 oktober 2017 over Jisells in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

We hadden een reis geboekt naar turkije met als vertrekdatum 16 oktober 2017. Dit werd door jissels travel zelf geanulleerd wegens te weinig deelname. Ze gingen het geld binnen de 30 dagen terugsturen maar nog steeds niet. Waneer je belt hang je zonder overdrijven minstens 10 min aan de lijn maar dan nog zonder iemand te spreken. Ik vind het al erg genoeg dat ik door jissels travel 10 dagen mag thuis zitten want conge was al gepland. Ik had graag mijn 200 euro terug gehad. Als wij als klant anuleren staat er in hun voorwaarden dat we boetes moeten betalen in sommige gevallen, maar als zij anuleren en dan nog het geld niet op tijd terugstorten is dit niks. Dit vind ik echt niet normaal.

Gewenste Oplossing:

Bij terugstorting van mijn voorschot en waarborg die ik heb betaald.

Alle klachten die gemeld zijn door Cindy H