Klacht: Geen reactie op klachten over vernieuwde website

op 10 augustus 2017 over Schoolbank.nl in de categorie Websites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Kreeg al tijden geen mails meer van Schoolbank.nl. Natuurlijk legt Schoolbank de schuld bij de provider. Maar het is Schoolbank die het zelf laat afweten. De vernieuwde website werkt voor geen meter. Mijn naam was verkeerd gespeld maar vooral de site is onoverzichtelijk geworden. Ik wil opzeggen maar dat blijkt dus niet te kunnen want de aanwijzingen die Schoolbank geeft, werken niet. Heb Schoolbank mails gestuurd maar ze reageren niet. Ben het nu helemaal zat en wil van mijn abonnement af. Als het niet nu kan dan volgend jaar.

Gewenste Oplossing:

Ik hoef geen oplossing. Alleen de oplossing voor "opzeggen".

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Schoolbank.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 dagen geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Schoolbank.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Frank van Bronkhorst