Klacht: geen reactie

op 02 juni 2018 over Holland & Barrett in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Goedemorgen.

Een kleine twee weken terug heb ik gebeld met Holland Barrett.
Aanleiding was een klacht omtrent twee verkoopsters.
Ik zocht een product en vond het te duur .Hierop pakte ik een kleinere verpakking en de verkoopster liep zonder iets te zeggen weg. Ik wilde dus betalen en stond vrij lang te wachten. Richting kantoor zag ik twee verkoopsters. Ik zei kan ik geholpen worden, ik sta al een poosje te wachten? Ik zei het gewoon zonder stem verheffing Mopperend hoorde ik desbetreffende verkoopster zeggen, ze zegt dat ze al lang staat te wachten, de rest was niet veel beter en was mopperende aard.
Ik sprak haar hierop aan, nadat ze toch naar de kassa kwam . Ik zei dat ik een heel normaal ding had gezegd. De verkoopster vond mijn toon niet in orde.

Gewenste Oplossing:

Als ik een reactie op mijn mail krijg. Die ik naar aanleiding hiervan heb geschreven.

Een excuses . Ik ben al jaren klant. Een verbetering en juiste houding

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Holland & Barrett over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door jadha