Klacht: Geen geld gestort

op 21 mei 2021 over Worldpay in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 20 euro aan mijn portemonnee willen toevoegen, ik drukte op afronden en ik kreeg toen een melding dat het bedrag niet kon worden toegevoegd aan mij portemonnee. Het bedrag is echter wel van mijn rekening afgeschreven. Er staat nog steeds geen geld op mijn portemonnee, PlayStation 4

Gewenste Oplossing:

Als mijn 20 euro gestort wordt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Worldpay

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Worldpay nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Olliebuur