Klacht: Geen geld gekregen

op 08 maart 2020 over United Wardrobe in de categorie Markten en Braderieën

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn verkochte spullen zijn goedgekeurd door mijn koper. Dit duurde overigens al twee weken voordat ze het pakketje ophaalde en überhaupt wat liet horen. Maandag 1 maart kreeg ik het bericht dat de verkoop voltooid was. Heb nog steeds geen betaling gehad plus al vier keer mails gestuurd maar er wordt niet op mij gereageerd.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door United Wardrobe in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat United Wardrobe een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

United Wardrobe

Heeft op 16 maart 2020 om 11:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Ashostakovic,

Bedankt voor je bericht. Het spijt me om te horen dat het zo lang heeft geduurd, dat is vervelend! Gelukkig zie ik dat je inmiddels contact met onze support hebt gehad en dat het inmiddels is opgelost en je bent uitbetaald.

Mocht er nog wat onduidelijk zijn, weet je ons te vinden. Hopelijk verloopt je volgende verkoop weer vlekkeloos!

Vriendelijke groet,
Roos - Team United Wardrobe

Alle klachten die gemeld zijn door Ashostakovic