Klacht: Geen contact en nog geen refund

op 22 mei 2021 over supersaver.nl in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vorig jaar tickets naar Malaga geboekt via Supersaver. Door Corona ging de reis niet door. Volgens Ryanair is het bedrag van de heenvlucht in September al gestort op een rekening maar dat moet die van Supersaver zijn. Van Supersaver nog geen bericht ontvangen en al een jaar onbereikbaar. Ik wil graag contact met Supersaver en mijn geld terug.

Gewenste Oplossing:

Als Supersaver contact opneemt in eerste instantie en mijn geld terugbetaalt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over supersaver.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over supersaver.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door claub760