Klacht: Eten besteld en betaald maar niks ontvangen

op 21 maart 2020 over thuisbezorgd.nl in de categorie Websites - Online eten bestellen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Afgelopen woensdag 18 maart eten besteld en betaald, 2 uur later nog niks ontvangen. Niemand van thuisbezorgd kunnen bereiken. Het restaurant had onze bestelling helemaal niet ontvangen. Storing bij thuisbezorgd. Verschillende mailtjes gestuurd, verschillende keren gebeld maar ik krijg niemand te pakken. Ik wil maar 1 ding en dat is mijn geld terug, nooit meer bestellen daar!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over thuisbezorgd.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over thuisbezorgd.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Andrealtg