Klacht: Eenzijdige verbreking Koopovereenkomst 1602351 – 31992

op 31 mei 2020 over Troostwijk Veilingen in de categorie Veilingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 20 maart 2020 ontving ik de pro-forma koopovereenkomst voor 31992 – Online faillissementsveiling ALBEMAROBEMA B.V., Helmond [NL].

Deze werd betaald waarna een aanvraag werd gedaan omtrent de bevestiging van de afhalingsdatum. Hiervan kreeg ik per email bevestiging dat de goederen dienden te worden afgehaald op DATUM: zaterdag 04 april tussen 9u en 16u.

Vanwege de coronarestricties nam ik contact op met mijn collega in Nederland om de afhaling te organiseren. Ook werd transporteur Hertsens uit België gevraagd de lading op te laden in Helmond en te lossen in Axel. Een heftruck werd gehuurd om de goederen te kunnen lossen in Axel.

Bij aankomt in Helmond bleken de rekken niet klaar te zijn voor afhaling en dienden we onverrichter zaken terug te keren. Personeel dat speciaal op zaterdag was ingeschakeld, heftruck en transportkosten waren verloren.

Ik deed hiervan melding bij Troostwijk die mij vertelde dat ze de goederen zullen terugbetalen, waardoor de de koopovereenkomst eenzijdig verbreken. En indien ik de factuur van de transporteur kon voorleggen, ze intern gingen overleggen of deze kon worden vergoed.

Na verschillende pogingen tot contact is dit het laatste bericht dat ik heb mogen ontvangen.

LAATSTE ONTVANGEN EMAIL VAN 11052020

Geachte heer Gevers,

Bedankt voor uw reactie.Aangezien mijn collega Elke niet meer werkzaam is bij Troostwijk, is uw dossier helaas blijven liggen.

Ik zal uw factuur doorzetten naar onze accountmanager om na te gaan wat wij in de kosten kunnen betekenen.

Bedankt voor uw geduld hierin,. Zodra ik meer informatie heb verkregen, zal ik u verder informeren.

Een fijne dag gewenst.
Met vriendelijke groet Kind regards,

Samara
Customer Support

Dus goederen aangekocht, geprobeerd om af te halen, poging tot minnelijke schikking zonder resultaat.

Een verkooporganisatie onwaardig.

Vriendelijke groet,
Kristof Gevers, bestuurder

Gewenste Oplossing:

Bij deze verwacht ik:

1. terugbetaling pro-forma: 479.70 euro (Inclusief btw)
2. terugbetaling factuur transport : 470 euro (21% BTW)
3. terugbetaling factuur huur heftruck : 994 euro (21% BTW)
4. compensatie voor 4 man personeel halve dag 800 euro (21% BTW)

Voor al de gemaakte kosten kan een factuur worden voorgelegd.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Troostwijk Veilingen

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Troostwijk Veilingen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kristofklaagt