Klacht: dwingen tot betaling

op 26 juli 2017 over Weekendje Genieten in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 26 juli 2017 omstreeks 18.00 uur gebeld door een man (naam niet verstaat) dat ik 195,- euro moest betalen voor een dienst die ik kennelijk via de telefoon had besteld. Nimmer een mail ontvangen en ook geen betalingen gedaan. Omdat de man dreigde met de deurwaarder en gelijk een SMS met de nodige gegevens stuurde, maakte ik direct het geld over. Achteraf had ik daar spijt van en nam contact op met de bank om de betaling te annuleren. Dit ging echter niet maar ik kreeg wel tipt van de betreffende medewerker hoe te handelen. Het verhaal is identiek aan hetgeen Angelic88 overkwam.

Gewenste Oplossing:

Als de betaling teniet is gedaan.

Alle klachten die gemeld zijn door Buttons