Klacht: Duurt te lang

Isabelle0210 op 30 december 2019 over Zalando in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 23 december een bestelling geplaatst bij zalando, in de hoop deze binnen te krijgen op 30 december (Uiterlijk). Vandaag is het 30 december en mijn bestelling is niet eens verzonden, ik vind dit heel erg slecht van zalando aangezien ik vandaag een anniversary heb met mijn vriend en zijn cadeau nu niet kan geven terwijl ik het al de 23e heb besteld!!?
Ik vind het heel erg jammer en slecht hopelijk word hier iets aan gedaan.
Mvg isabelle siebel

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld (voor een deel) terug krijg of als ik een tegoed bon of dergelijke krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Zalando

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Zalando nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Isabelle0210